Dura
Novosti

DURA potpisala novi ugovor iz Programa sufinanciranja za projekt „SITE“

Predsjednica uprave Dubrovačke razvojne agencije DURA-e Ana Marija Pilato Krile potpisala je novi ugovor za sufinanciranje projekta „SITE“ u vrijednosti od 28.195,81 eura iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u financijskom razdoblju 2021.-2027. od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) koje je uručila državna tajnica Zrinka Raguž.

Projekt SITE financiran je iz programa INTERREG Italija-Hrvatska, a ukupna vrijednost projekta za DURA-u iznosi 281,957.64 eura.

Cilj je projekta „SITE“  suočiti se sa zajedničkim teritorijalnim izazovom diverzifikacije turističkih tokova i promicanje inkluzivnog turističkog ekosustava te jačanje uloge kulture i održivog turizama u gospodarskom razvoju, socijalne uključenosti i društvene inovacije, povećanje atraktivnost turističkih odredišta u programskom području i poticanje turizma tijekom cijele godine kroz prekogranično širenje kulture Univerzalnog dizajna (UD). Konačni je cilj projekta razvoj metodologije za primjenu načela Univerzalnog dizajna u turističkim mjestima, zahtijevajući analizu za određivanje održivosti iz perspektive ekonomskog utjecaja i utjecaja sudionika.

Ovo je osmi  projekt DURA-e sufinanciran od strane MRRFEU-a u 2024. godini. U rujnu su potpisana dva ugovora: projekt „TESTEAT“ sufinanciran u iznosu od 24.646,00 eura i projekt „VALUE PLUS“ sufinanciran u iznosu od 28.235,50 eura, a u travnju su potpisana tri ugovora: projekt „Remote-IT“ sufinanciran u iznosu 23.510,00 eura, projekt „Eco-Core“ sufinanciran u iznosu 7.540,00 eura i projekt „HABI“ sufinanciran u iznosu 5.060,28 eura. Nedavno su također potpisani i ugovori za projekte „COOL NOONS“ sa sufinanciranjem od 26.055,80 eura te „HERIT ADAPT“ u iznosu sufinanciranja 30.380,00 eura.

Kroz ove projekte DURA nastavlja jačati svoju ulogu u razvoju lokalne zajednice i prilagodbi globalnim izazovima, s posebnim naglaskom na održivost, inovacije i uključivanje građana.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X