Dura
Novosti

Sastanak Radne grupe Destination managementa

Sastanak Radne grupe Destination managementa
Sastanak Radne grupe Destination managementa
Dana 8.lipnja 2011. u 18.00 sati u Hotelu Hilton Imperial održan je sastanak radne grupe Destiantion managementa na kojem su sudjelovali i predstavnici Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o.
Na sastanku gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić prezentirao je gradske projekte usmjerene razvoju turizma na sastanku Radne grupe destinacijskog managementa na kojem se razgovaralo o dosadašnjim postignućima te strateškim ciljevima za buduće razdoblje. Voditeljica Radne grupe Pave Župan Rusković je predstavila izvješće o radu Destinacijskog managementa te istaknula kako je glavni cilj u iduće tri godine produljiti sezonu na 220 dana pune popunjenosti.

Predstavnici hotelijera, turističkih agencija, privatnog smještaja i drugih dionika dubrovačkog turizma su u otvorenoj raspravi definirali smjer kretanja daljnjeg razvoja osnovne gospodarske grane ovog područja. Utvrđeno je da je u tri ljetna mjeseca Dubrovnik maksimalno popunjen pa se u tome razdoblju treba usredotočiti na povećanje prihoda od gostiju, dok u ostatku godine postoji značajan prostor za rast broja posjetitelja i ostvarenih noćenja. Sukladno tome sekcije Destinacijskog managementa će se baviti razvijanjem i nuđenjem novih turističkih proizvoda, a posebno onih koji su namijenjeni starijoj populaciji europskih zemalja, budući da se radi o imućnim turistima s puno slobodnog vremena.

Grad, Luka i Lučka uprava će se angažirati na osmišljavanju mjera za poticanje duljeg ostanka brodova za kružna putovanja te povećanja broja „home port“ putnika. Nove će se mjere postupno uvoditi za 2012., a u potpunosti bi trebale zaživjeti do ljeta 2013. i značajno umanjiti negativne utjecaje cruising turizma na destinaciju uz povećanje potrošnje gostiju s brodova. Nadležni gradski upravni odjeli će u međuvremenu istražiti mogućnost otvaranja terminala za autobuse na području oko ljetne pozornice na Pilama budući da bi to rješenje omogućilo turističkim autobusima da od Gruža, preko Boninova, do odredišta stignu za svega nekoliko minuta, bez stvaranja gužve i blokiranja redovitog prometa na Pilama.

Datum:
10.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X