Dura
Novosti

Edukacijska radionica u sklopu projekta ‘Sustavno gospodarenje energijom u Hrvatskim gradovima SGE’

Edukacijska radionica u sklopu projekta ‘Sustavno gospodarenje energijom u Hrvatskim gradovima SGE’
Edukacijska radionica u sklopu projekta 'Sustavno gospodarenje energijom u Hrvatskim gradovima SGE'
Dana 22. do 27.rujna 2011. godine u Splitu, pri Fakultetu elekrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), održati će se dvije edukacijske radionice u sklopu projekta ‘Sustavno gospodarenje energijom u Hrvatskim gradovima SGE’ čiji je cilj uspostava modela za uštedu energije i očuvanja prirode.
U sklopu programa Vlade RH „Dovesti svoju kuću u red“ kojemu je cilj uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u vlasništvu i na korištenju Vlade RH uz smanjenje potrošnje energenata organiziraju se Tečajevi za praktičan rad u Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom u zgradarstvu (ISGE).

Tečajevi su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. Tečaj se održava u malim grupama u specijaliziranim računalnim učionicama čime se omogućava individualni rad sa svakim polaznikom.

Prema Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji(NN 152/08) javni sektor je obveznik gospodarenja energijom te je dužan pratiti i analizirati potrošnju energije, planirati i provoditi mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti (članak 18). Praćenjem potrošnje energenata i vode dobiva se informacija o količini potrošene energije, načinu na koji se energija troši, mjestima gdje se troši i energentima koji se koriste. Redovitim unos potrošnje stvara se baza podataka na temelju koje se analizom potrošnje mogu uočiti odstupanja i ranije otkriti kvarovi čime se ostvaruju uštede.

Radionica za Energetski tim Grada Dubrovnika (EE tim), koji sačinjavaju predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o. i Upravnog odjela za komunalne poslove održati će se s ciljem upoznavanja s metodologijom ISGE sustava, nakon čega će EE tim biti osposobljen pružati direktnu podršku u provedbi projekta SGE u Gradu Dubrovniku.

Datum:
13.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X