Dura
Novosti

Održana 2. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada Dubrovačko-Neretvanske županije

Održana 2. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada Dubrovačko-Neretvanske županije
Održana 2. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada Dubrovačko-Neretvanske županije
Dana 14. lipnja 2011. u Hotelu Lero održana je 2. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada Dubrovačko neretvanske županije na kojoj su sudjelovali predstavnici Razvojne agencija Grada Dubrovnika DURA d.o.o. kao članovi Skupštine partnerskog vijeća.
Na svečanoj 2. Glavnoj sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada (PVTR) predstavljen je strateški dokument Strategije razvoja ljudskih potencijala, a ona predstavlja jedan od najznačajnijih dokumenata za utvrđivanje stanja i procesa na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovaj dokument je rezultat dugotrajnog rada Partnerskog vijeća za tržište rada i njime se definiraju aktivnosti koje će se raditi kroz projekt Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3 (LPZ3) kojemu je cilj smanjiti nezaposlenost i opasnost od širenja nezaposlenosti na regionalnoj i lokalnoj razini.

Skupština partnerskog vijeća koju sačinjavaju obrazovne institucije, gospodarstvenici, organizacije civilnog društva i razvojne agencije, jednoglasno je usvojila predloženi nacrt Strategije.

Predstavljene su 2 projektne ideje koje se mogu prijaviti na darovnicu EU za inicijative lokalnog razvoja zapošljavanja, pod nazivom ‘Operativna uspostava tehničkog tajništva za poticanje lokalnih partnerstva za zapošljavanje’ i ‘Omogućavanje pristupa tržištu rada osoba s invaliditetom’, a predložen je i treći prioritetni pilot projekt za visokoobrazovane i nezaposlene mlade osobe o kojem će se na slijedećim sastancima dodatno razgovarati.
Skupština je usvojila predstavljeni plan rada za projekt LPZ3 za 2011/2012 godinu te komunikacijski plan za odnose s medijima i javnošću.

Na kraju sjednice projektne savjetnice Branka Novosel i Cleofe Guardigli istaknule su kako je Partnersko vijeće za tržište rada Dubrovačko neretvanske županije odradilo izvrstan posao uz savjet da se partnerstvo uključenih organizacija nastavi kroz jaku međusobnu podršku, kako bi se na taj način pripremilo i prijavilo što više kvalitetnih projekta za darovnice EU.

Datum:
14.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X