Dura
Novosti

Održana tribina društva arhitekata Dubrovnik

Održana tribina društva arhitekata Dubrovnik
Održana tribina društva arhitekata Dubrovnik
Dana 10.lipnja 2011. na poslijediplomskom središtu održana javna tribina pod nazivom „Okvir za novu sliku Grada“ koju je organizirao Izvršni odbor Društva arhitekata Dubrovnik, te na kojoj su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA d.o.o. Kako pristupiti najboljoj regulaciji i rehabilitaciji povijesne gradske jezgre i njenog neposrednog okoliša Pila i Ploča bila je glavna tema večerašnjih izlaganja dubrovačkih arhitekata.
Predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik Marija Kojaković odmah na početku naglasila je kako je večerašnje okupljanje nastavak njihovog dugogodišnjeg rada a ne iznenadna tribina te se osvrnula na sve neuspjele pokušaje da ih se u Gradu napokon čuje.
Godinama ulažemo velike napore i pišemo prijedloge i primjedbe bez rezultata i bez odjeka. Pred dvije godine smo na zahtjev gradske uprave detaljno analizirali GUP Grada i iznijeli svoje precizne prijedloge kako ga učiniti učinkovitijim te ublažiti tešku štetu nastalu izmjenama i dopunama iz 2007 godine.
Nakon Kojaković o sadašnjem trenutku povijesne jezgre i kontaktnih zona osvrnula se Maja Polzer istaknuvši svima već jasnu činjenicu, a to je da Grad vodi dvostruki život, jedan ljeti a drugi zimi.
Datum:
13.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X