Dura
Novosti

Predstavljen EBRD TAM/BAS PROGRAMME

Predstavljen EBRD TAM/BAS PROGRAMME
Predstavljen EBRD TAM/BAS PROGRAMME
Dana 16. lipnja 2011. u prostorijama Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o. održano je predstavljanje programskog paketa EBRD TAM/BAS PROGRAMME i kreditnih linija EBRD na kojem su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o. Programski paket EBRD TAM/BAS PROGRAMME predstavila je Ružica Šarušić, dok je EBRD – ove kreditne linije predstavila Danica Maljković.
EBRD BAS Program pruža podršku malim i srednjim hrvatskim poduzetnicima kroz direktno sufinanciranje usluga poslovnog savjetovanja te jačanja potencijala lokalnih savjetnika, Područje djelovanja Programa su projekti energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša te podizanja konkurentnosti malih i srednji poduzetnika. Tvrtke koje mogu aplicirati za ovu vrstu potpore moraju biti u većinskom hrvatskom i privatnom vlasništu, s najmanje dvije godine stabilnog poslovanja s pozitivnim pokazateljima te im broj zaposlenika nije manji od 10 niti veći od 250. Maksimalana potpora koju tvrtka može dobiti je 75% od neto cijene projekta a taj iznos ne prelazi €10.000.

Predstavljenje su dvije kreditne linije: “Potpora konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP-CSF)” i “Usluga financiranja održive energije (SEFF)”.

Potpora konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP-CSF) podupire ulaganja u malo i srednje poduzetništvo (MSP) s ciljem poboljšavanja konkurentnosti i održivosti u sklopu priprema za pristupanje EU. U okviru MSP-CSF, projekti konkurentnosti predstavljaju ulaganja u cilju postizanja ispunjenja nacionalnih i/ili EU standarda vezanih uz okoliš, zdravlje i sigurnost ili kvalitetu i sigurnost proizvoda. Po tvrtki se može financirati do iznosa od 1 milijun eura. Za ovaj poticaj se može aplicirati do iznosa od 20% od iznosa investicije.

Usluga financiranja održive energije (SEFF) je posvećena poboljšanju ponude dugoročnog financiranja ulaganja u energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije za privatni sektor tvrtki svih veličina, kao i za domicilne privatne korisnike. U okviru SEFF, po tvrtki može biti financirano do iznosa od 5 milijuna eura. Tvrtke za energetske usluge (ESCO) su također prihvatljive za financiranje u sklopu ovog programa. Poticaji su dostupni za pokrivanje do 20% od iznosa investicije.

Datum:
16.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X