Dura
Novosti

Održan drugi sastanak Hrvatske udruge povijesnih gradova

Održan drugi sastanak Hrvatske udruge povijesnih gradova
Održan drugi sastanak Hrvatske udruge povijesnih gradova
Dana 01.02.2012. održan je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika drugi po redu sastanak Hrvatske udruge povijesnih gradova (HUPG) na kojemu su sudjelovali i predstavnici DURA-e.
Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Andra Vlahušića, na sastanku je usvojena deklaracija o osnivanju i ciljevima Hrvatske udruge povijesnih gradova („Dubrovačka deklaracija“), te se razgovaralo o daljnjim planovima i projektima udruge. Glavna točka dnevnog reda bila je određivanje akcijskog plana za 2012. godinu, te rasprava o mogućnostima zajedničkog pristupa hrvatskih povijesnih gradova fondovima Europske unije. Kao primjer dobre prakse u korištenju europskih sredstava, predstavnici DURA-e održali su prezentaciju o projektima koje DURA provodi za Grad Dubrovnik, te o projektima koje je DURA prijavila ili će u skoroj budućnosti prijaviti za financiranje iz europskih fondova. Sastanak je zaključen razgovorom o međunarodnoj konferenciji povijesnih gradova koja bi se u organizaciji HUPG-a trebala održati u Dubrovniku u listopadu 2012.

file_pdf.png HUPG – prezentacija DURA

Datum:
03.02.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X