Dura
Novosti

Održan poljsko-hrvatski seminar o korištenju europskih fondova na području zaštite spomenika

Održan poljsko-hrvatski seminar o korištenju europskih fondova na području zaštite spomenika
Održan poljsko-hrvatski seminar o korištenju europskih fondova na području zaštite spomenika

Dana 30. ožujka 2012. održan je u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku seminar o poljskim iskustvima i mogućnostima sufinanciranja projekata iz fondova Europske unije na području zaštite spomenika. Seminar su organizirali Grad Dubrovnik i Veleposlanstvo Republike Poljske u Hrvatskoj, a prisustvovali su mu i predstavnici DURA-e.

 

 

Na otvaranju skupa okupljene su pozdravili dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, poljski veleposlanik Wiesław Tarka, državna podtajnica u Ministarstvu kulture Republike Poljske Małgorzata Omilanowska i pomoćnik ministrice kulture Republike Hrvatske Zlatko Uzelac. 

Poljska je jedna od novih članica Europske unije koja je do sada najbolje iskoristila mogućnosti financiranja iz pretpristupnih te strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije. Na seminaru je predstavljen čitav niz uspješnih projekata na području konzervacije i zaštite baštine koji su u Poljskoj financirani europskim novcem. Predstavljeno je i djelovanje poljske konzervatorske škole te dostignuća poljskih konzervatora na nacionalnom i međunarodnom planu. Središnji dio skupa bilo je izlaganje Dr. Mareka Rubnikowicza o fondovima Europske unije i obnovi spomeničkih objekata na primjeru poljske Torunjske samouprave.

Skup je zaključen dvodevnim radionicama o poljskim iskustvima na kojima su sudjelovali dubrovački kulturni stručnjaci i djelatnici razvojnih agencija te članovi Hrvatske udruge povijesnih gradova.  

Datum:
01.04.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X