Dura
Novosti

Održana Međunarodna WUSME konferencija u Mostaru na Sajmu gospodarstva 2012.

Održana Međunarodna WUSME konferencija u Mostaru na Sajmu gospodarstva 2012.
Održana Međunarodna WUSME konferencija u Mostaru na Sajmu gospodarstva 2012.
Od 28. do 31. ožujka 2012. održana je u Mostaru i Ljubinju Međunarodna konferencija Svjetske udruge malih i srednjih poduzeća (WUSME: The World Union of Small and Medium Enterprises). Konferencija je održana u okviru 15.-og Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, a prisustvovali su joj i predstavnici DURA-e.
Tema WUSME konferencije bili su „Klasteri kao organizacijski i brandiranje kao marketinški model održivog razvoja turizma i poduzetništva“, a glavni cilj konferencije jest promocija regionalnog povezivanja kao modela gospodarskog razvoja i približavanja europskim integracijama. Na konferenciji je planirano razvijanje klastera na području Dubrovačke i Hercegovačke regije koji će svojim proizvođačima omogućiti lakši plasman njihovih proizvoda na regionalno i međunarodno tržište.

S tim u vezi, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA predstavila je projekt ABC Cluster koji je u prosincu 2011. prijavljen na fondove Europske unije, a čiji je cilj upravo razvijanje međunarodnog klastera dubrovačko-hercegovačke regije i umrežavanje proizvođača s obje strane granice. Projekt predviđa 20 stručnih edukacija, 12 interaktivnih radionica, nekoliko televizijskih i radijskih emisija, međunarodni sajam u Dubrovniku te promotivna događanja u Ljubinju i Mostaru. Ukupna mu je vrijednost 427.145,62 EUR.

Uz prijavljeni projekt ABC Cluster, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA je na Međunarodnom sajmu u Mostaru, uz 800 drugih izlagača iz 35 zemalja svijeta, predstavila svoje druge projekte te raznovrsne mogućnosti financiranja razvojnih projekata iz fondova Europske unije.

Datum:
02.04.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X