Dura
Novosti

Prezentacija sustava pročišćavanja zraka i voda za ugostiteljske objekte

Prezentacija sustava pročišćavanja zraka i voda za ugostiteljske objekte
Prezentacija sustava pročišćavanja zraka i voda za ugostiteljske objekte
Dana 28.svibnja 2012 u 13:00 sati u Velikoj Vijećnici Grada Dubrovnika u organizaciji Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e, te u suradnji sa OXYTEC AG Švicarska, VTT kvaliteta upravljanja Zagreb d.o.o. i Gradom Dubrovnikom organizirana je prezentacija UV-C/ozon uređaja za pročišćavanje kontaminiranog zraka i otpadnih voda iz kuhinja, restorana i hotela
Predstavljanje ovog najmodernijeg tehnološkog rješenja započelo je samim uvodom u tematiku i problematiku sustava odvodnje kontaminiranog zraka i otpadnih voda iz ugostiteljskih objekata, te sa svim specifičnostima stare gradske jezgre Grada Dubrovnika.

Naime, mnogi ugostitelji se svakodnevno susreću sa problemima koje prouzrokuju neugodni mirisi iz njihovih lokala, kuhinja i kanalizacija. Rješenju ovog problema pokušava se već godinama doskočiti, te pronaći efikasan model uklanjanja neugodnih mirisa koji uvelike onemogućavaju ugostiteljima normalan i siguran rad, a prolaznicima i susjedima neometano funkcioniranje.

UV-C/ozon uređaj je rješenje koje uz pomoć emitiranja ozona putem UV zračenja u ventilacijski sustav eliminira bakterije, masnoće i neugodne mirise čak do 99,99%. Njegova uporaba je u skladu s HACCP-om i europskim naputcima o zaštiti okoliša.

Grad Dubrovnik, točnije Gradska Kavana, prvi je projekt na području Republike Hrvatske koji je ugradio uređaj za pročišćavanje kontaminiranog zraka i otpadnih voda u svoj ventilacijski sustav.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA će u suradnji sa Gradom Dubrovnikom, pomoći u pronalasku sredstava za sufinanciranje ugradnje uređaja u svim restoranima koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri.

Vezani dokumenti:
file_pdf.png Info – poziv

Datum:
29.05.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X