Dura
Novosti

Regionalna edukativna radionica ‘Provedba Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji’

Regionalna edukativna radionica ‘Provedba Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji’
Regionalna edukativna radionica ‘Provedba Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji’
Dana 25.svibnja 2012 Splitu, u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te uz podršku Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj za jedinice lokalne i regionalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, održala se regionalna edukativna radionica pod nazivom “Provedba Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji“, na kojoj su predstavnici Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e održali prezentaciju.
Predstavnicima jedinice lokalne i regionalne samouprave održana su predavanja i predstavljeni primjeri dobre prakse sa područja energetske učinkovitosti i racionalnog gospodarenja energijom.

Cilj radionice je poticanje i edukacija jedinica lokalne i regionalne samouprave sa područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije kao obveznika gospodarenja energijom u svojstvu korisnika Fonda za samostalnu primjenu mjera i donošenje planskih dokumenata, odnosno programa i planova energetske učinkovitosti.

DURA je prisutnima predstavila iskustva u provedbi mjera energetske učinkovitosti na području Grada Dubrovnika, mehanizme pružanja podrške javnom sektoru u osmišljavanju i provedbi projekata, te projekte iz područja energetske efikasnosti prijavljene na EU fondove kao i iskustva pri provođenju projekta ‘SGE – Sustavno Gospodarenje Energijom u RH’ na području Grada Dubrovnika.

Za što uspješniju primjenu mjera energetske učinkovitosti, planiranje i realizaciju projekata, županije, gradovi i općine na ovoj Radionici Fonda informirali su se kako izraditi programe i planove energetske učinkovitosti, učiniti dodatne napore za poboljšanje energetske učinkovitosti u svim sektorima neposredne potrošnje energije (kućanstva, usluge, industrija i promet) i smanjiti vlastite troškove što je izuzetno važno danas u vrijeme ekonomske krize.

file_other.png 01.Ministarstvo gospodarstva – Primjena mjera energetske učinkovitosti u okviru energetske politike Republike Hrvatske

file_other.png 02.Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uredjenja – Nacionalna politika energetske učinkovitost

file_other.png 03.a Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uredjenja – Program energetske obnove zgrada javnog sektora 2012.-2013.

file_other.png 03.b Centar za pracenje poslovanja energetskog sektora i investicija

file_other.png 05. FZOEU – Racionalno gospodarenje energijom – poticanje i provedba mjera

file_other.png 06. UNDP projektni ured Split

file_other.png 08. Provedba mjera energetske učinkovitostiu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

file_other.png 10. Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA – prezentacija

Datum:
31.05.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X