Dura
Novosti

Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj – Women in Business Programme

Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj – Women in Business Programme
Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj - Women in Business Programme

Europska Banka za obnovu i razvoj (EBRD) započinje “Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj” (Women in Business Programme). Program će omogućiti subvencije koje male i srednje tvrtke u većinskom ženskom vlasništvu mogu koristiti za savjetodavne usluge i treninge namijenjenih ženama poduzetnicama.

Projekt financiraju Luksemburg, Tajvan i Europska Banka za obnovu i razvoj, a  program će trajati 24 mjeseca i odvijat će se kroz sljedeće aktivnosti:

  • BAS projekti za žene poduzetnice (subvencioniranje savjetodavnih usluga)
  • Trening za žene poduzetnice početnice
  • Specijalizirani trening za etablirane tvrtke u ženskom vlasništvu
  • Mentoring program
  • Promoviranje umrežavanja stvaranjem partnerstva s lokalnim dionicima
  • Aktivnosti promocije i širenja informacija

Cilj programa je razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz subvencioniranjem savjetodavnih usluga (Business Advisory Services – BAS). BAS omogućava mikro, malim i srednjim tvrtkama lakši pristup širokom spektru lokalnih savjetodavnih usluga kroz proces sufinanciranja tih usluga. Subvencije BAS programa variraju od 25% do 90% ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku, a maksimalan iznos subvencije je EUR 10.000.

Jedno od središnjih područja BAS-a je podržati žene poduzetnice kao ključni mehanizam promicanja i uspostavljanja ravnopravnosti spolova.

EBRD BAS je prisutan u Hrvatskoj od 2001. godine, podižući konkurentnost domaćeg malog i srednjeg poduzetništva kroz djelomično subvencioniranje savjetodavnih usluga tvrtkama. BAS je do sada dao 471 subvenciju hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima, uglavnom za savjetovanje na područjima upravljanja kvalitetom, marketinga, financija, tehnologije i energetske učinkovitosti/ekologije. Od ukupnog broja subvencioniranih projekata, 389 je završeno i evaluirano, a više od 85% je ocjenjeno zadovoljavajućim i uspješnim.

Osim subvencioniranja, BAS je bio uključen u organizaciju treninga za malo i srednje poduzetništvo i savjetodavne tvrtke.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA će na dubrovačkom području koordinirati aktivnosti vezane za ovaj projekt te će svim ženama poduzetnicama zainteresiranima za ovaj program pružiti sve informacije potrebne za sudjelovanje.

Za više informacija kontaktirajte:

Renata Deiuri
Višnja Mrakovčić Supek
EBRD Business Advisory Services
Preradovićeva 13/2
10 000 Zagreb
Tel +385 1 4922 491, -488, -487

Datum:
13.06.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X