Dura
Novosti

Prezentiran LEADER program i uloga LAG-ova

Prezentiran LEADER program i uloga LAG-ova
Prezentiran LEADER program i uloga LAG-ova
Dana 13.srpnja 2012. u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika predstavnica Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj EU Anna Nowak prezentirala je program LEADER i uloge lokalnih akcijskih grupa (LAG) na kojoj su sujelovali i predstavnici Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e.
Prezentacija je održana kao nastavak inicijative koju Dubrovačko-neretvanska županija i Županijska razvojna agencija DUNEA provode s ciljem osnivanja lokalnih akcijskih grupa i provedbe LEADER programa te IPARD-a na području županije. Između ostalog, prezentirani su primjeri dobre prakse i projekti LAG-a, njihov status i važnost u EU te mogućnosti naših LAG-ova nakon što Hrvatska uđe u EU.
LAG je udruga javnih, privatnih i civilnih članova s određenog područja okupljenih u ravnopravno partnerstvo s ciljem ekonomskog razvoja i poboljšanje životnih uvjeta svoje zajednice.
Na području županije osnovan je prvi LAG koji obuhvaća područje Dubrovačkog primorja, Pelješca, Mljeta, Korčule i Lastova te nosi naziv LAG 5. Regionalna razvojna agencija DUNEA trenutno radi na formiranju LAG –a za područje doline Neretve.
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA će u suradnji sa Županijskom razvojnom agencijom DUNEA, raditi na osnivanju LAG-a u koju će biti uključena i ruralna naselja grada Dubrovnika.

Što je LAG?

Stvaranje lokalnih partnerstva, nazvanih lokalne akcijske grupe (LAG), započinje povezivanjem lokalnih dionika iz sva tri sektora. LAG-ovi su originalan i važan dio pristupa LEADER. Zadatak im je izrada lokalnih razvojnih strategija te usmjeravanje i praćenje njihove provedbe uključujući korištenje sredstava potpore.

Više informacija možete pronaći na stranicama Hrvatske mreže za ruralni razvoj – ovdje

file_pdf.png Leader program prezentacija

Datum:
13.07.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X