Dura
Novosti

Rezultati poslovanja Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA, predstavljanje novouređenih prostora Tvornice ideja i ulazak novih stanara

Rezultati poslovanja Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA, predstavljanje novouređenih prostora Tvornice ideja i ulazak novih stanara
Rezultati poslovanja Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA,  predstavljanje novouređenih prostora Tvornice ideja i ulazak novih stanara
Dana 16.srpnja 2012. u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, održano je predstavljanje poslovnih rezultata DURA-e kao i novouređenih uredskih prostora i stanara poduzetničkog inkubatora Tvornice ideja koji će biti njihovi korisnici.
DURA je do sada kandidirala sveukupno 49 nacionalnih i međunarodnih projekata ukupne vrijednosti 42.779.777,02 kn, a od toga je do sada realizirano sveukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 4.862.025,65 kn, dok se za ostale projekte čeka objava rezultata vrednovanja.

Svi kandidirani projekti nastali su u suradnji s Upravnim odjelima grada Dubrovnika, institucijama i ustanovama kao i udrugama civilnog društva.

DURA je do sada potpisala Sporazum o suradnji sa ukupno 15 ustanova i institucija.

Jedna od najznačajnih uloga DURA-e je pružanje usluga poslovnog savjetovanja kao i edukacija svih dionika značajnih za lokalni razvoj, od malih i srednjih poduzetnika, nezaposlenih, osoba s posebnim potrebama kao i predstavnika udruga civilnog društva grada Dubrovnika. Do sada su održane ukupno 53 radionice.

Projekt Poduzetnički inkubator Tvornica ideja projekt je kojim se mladim poduzetnicima u Gradu Dubrovniku daje poseban početnički poticaj. Cilj je okupiti poduzeća na samom početku njihovog djelovanja te ih kroz određeno vremensko razdoblje osposobiti za uspješno poslovanje.

Glavna odrednica Tvornice ideja odnosi se na poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva te promociju lokalnog poduzetništva kao i pomoć razvoju novih poduzeća. Kroz projekt povećava se i broj tvrtki koje opstaju na tržištu upravo zbog manje vjerojatnosti propasti na samom početku osnivanja. DURA svojim inkubatorom potiče inovativnost i razvoj novih tehnologija, te prepoznaje novi način smanjenja stope nezaposlenosti. Cilj je širenje i razvoj inkubatora kao i primanje novih stanara.

U Tvornici ideja je za sada 7 stanara sa ukupno 15 zaposlenih, a u tijeku je useljenje u novouređene prostore još 5 stanara sa ukupno 12 zaposlenih. Prosjek inkubiranih firmi u inkubatorima u Hrvatskoj je 8, dok dubrovačka Tvornica ideja ima ukupno 12 inkubiranih firmi sa ukupno 27 zaposlenih što je više od prosjeka.

Uređenje prostora Tvornice ideja je financirano iz projekta kojeg je DURA prijavila na program Ministarstva poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“ koji potiče razvoj malog i srednjeg poduzetništva, što znači da DURA realizira projekte značajne za razvoj grada Dubrovnika, a koji se ne financiraju iz proračuna Grada Dubrovnika.

U DURA-i je trenutno zaposleno 4 djelatnika od kojih je jedan djelatnik zaposlen za potrebe provedbe projekta YOUTH ADRINET i njegova plaća je u 100% iznosu financirana iz fondova EU.

Datum:
16.07.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X