Dura
Novosti

„50 plus“ – novi program Grada Dubrovnika za nezaposlene

„50 plus“ – novi program Grada Dubrovnika za nezaposlene
„50 plus“ - novi program Grada Dubrovnika za nezaposlene
Grad Dubrovnik početkom studenog započinje s programom  “50 plus” namijenjen zapošljavanju nezaposlenih osoba starijih od 50 godina na pružanju usluga čuvanja djece ili brige o starijim osobama za sugrađane.
Osnovna misija programa „50 plus“ je posredovati između pružitelja usluga od pedest i više godina starosti te tražitelja usluga na području socijalne skrbi i zdravstva. S ciljem stvaranja baze podataka Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA otvorila je besplatnu telefonsku liniju radi prijave zainteresiranih ponuditelja i tražitelja usluge.

Sve nezaposlene osobe preko 50 godina i sve osobe koje imaju potrebu za osobnim uslugama poput čuvanja djece ili brige o starijim osobama mogu se javiti na telefon 0800 2551 ili na e-mail 50plus@dura.hr

Veliki broj nezaposlenih osoba iznad 50 godina koji zbog trenutnih tržišnih uvijeta i recesije nisu u stanju pronaći posao u redovnom sustavu zapošljavanja ovim programom dobit će priliku za zapošljavanje. DURA će posredovati u pronalaženju posla, a cjenik usluga bit će objavljen na službenim stranicama DURA-e, a kasnije i u lokalnim medijima.
Veliki broj obitelji koje imaju potrebu za njegovateljske usluge, a zbog nepostojanja ili malih kapaciteta odgovarajućih ustanova te duge liste čekanja za domove umirovljenika i dječije vrtiće bili su dodatni razlozi pokretanja programa „50 plus“ .
Radna grupa zadužena za provođenje ovog projekta sastavljena je od predstavnika Grada Dubrovnika i DURA-e.

Projekt će se naknadno kandidirati za sredstva europskih fondova, a njegov razvoj koordinirat će Marko Grgurević, viši savjetnik u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Datum:
23.10.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X