Dura
Novosti

Održan Međunarodni investicijski forum Dubrovnik 2012.

Održan Međunarodni investicijski forum Dubrovnik 2012.
Održan Međunarodni investicijski forum Dubrovnik 2012.
Dana 16. listopada 2012. održan je Međunarodni investicijski forum Dubrovnik 2012. u organizaciji Dubrovačko-neretvanska županije, te uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Iva Josipovića i Grada Dubrovnika na kojem su sudjelovali predstavnici Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e, kroz četiri panela predstavljene su mogućnosti investiranja u Dubrovačko-Neretvansku županiju.
Cilj Foruma bio je stvoriti uvjete za brže ulaganje i brže pronalaženje partnera, no da bi investicije zaživjele potrebno je zajedništvo Vlade, županija i gradova. Pošto će Hrvatska iduće godine postati članicom Europske unije u tom kontekstu golemi potencijal dijela DNŽ zbog neriješene prometne povezanosti će ostati neiskorišten.

Pozdravljajući okupljene na međunarodnom investicijskom forumu voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren naglasio je kako će Hrvatska ući u Europsku uniju 2013. godine, ali je istaknuo je kako je “opći dojam da Hrvatska još nije dovoljno otvorena za inozemna ulaganja”.

Ulagačka klima u Hrvatskoj još uvijek nije dobra. Njezin daljnji razvoj u ekonomskom smislu koče brojne birokratske procedure, korupcija koja je još uvijek prisutna u svim segmentima društva, kao i netransparentno postupanje u javnoj nabavi, samo su neki od zaključaka Foruma.

Međunarodni investicijski forum okupio je predstavnike veleposlanstava u Hrvatskoj, međunarodnih i domaćih investitora (od Italije, Velike Britanije do Kanade i SAD-a), te predstavnike lokalnih vlasti. Na forumu organiziranom s ciljem predstavljanja investicijskih projekata u Županiji na četiri panela raspravljalo se o geostrateškim potencijalima Županije, ulaganjima u turizam, razvoju poljoprivrede i akvakulture te energetici i infrastrukturi.

Među sudionicima panela na Forumu bili su i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, bivši direktor INA-e i bivši ministar gospodarstva Davor Štern, donedavni direktor zagrebačke zračne luke Tonči Peović, saborski zastupnik i bivši ministar graditeljstva Branko Bačić, a među moderatorima su bili i novinari Goran Milić te Vedran Benić.

Datum:
29.10.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X