Dura
Novosti

Studijski posjet DURA-e Ujedinjenom Kraljevstvu na temu socijalnog poduzetništva

Studijski posjet DURA-e Ujedinjenom Kraljevstvu na temu socijalnog poduzetništva
Studijski posjet DURA-e Ujedinjenom Kraljevstvu na temu socijalnog poduzetništva

Dana 15. do 19. listopada 2012. u Manchesteru, Ujedinjeno Kraljevstvo, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Vera Djokaj, sudjelovala je u studijskom posjetu pod nazivom ‘Socijalno poduzetništvo: sredstvo povećanja zapošljivosti i edukacije’.

Ovaj studijski posjet u potpunosti je financiran sredstvima Europske Unije unutar Programa za cjeloživotno učenje, a organiziran je s ciljem da se stručnjacima iz europskih i pretpristupnih zemalja omogući direktna razmjena iskustava i protok informacija, te bolje razumijevanje politika i tema koje su zajedničke zemljama sudionicama programa.

Tokom posjeta, organizirani su sastanci na kojima su sudionici bili u poziciji širiti svoja znanja i vještine, koja mogu upotrijebiti za povećanje svijesti o politikama i praksi socijalnog poduzetništva kao sredstva pozitivnih promjena u društvu i podrške ekonomskom osnaživanju socijalno ugroženih skupina. Kao primjer dobre i uspješne prakse, organiziran je izlet u razvojnu zakladu St Peter’s Partnerships, koja više od deset godina razvija nova, održiva rješenja za uključivanje pripadnika lokalne zajednice u aktivnosti kojima proširuju svoja znanja i pronalaze zaposlenje.

Tokom posjeta, direktorica DURA-e upoznala je ostale sudionike s izazovima s kojima se na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj susrećemo po pitanju zapošljivosti i educiranja osjetljivih društvenih grupa, te je predstavila nacionalni projekt ‘SEFOR – Forum za socijalno poduzetništvo’ u kojem DURA sudjeluje u stvaranju konzultantskog tima koji će svojim znanjima i vještinama činiti poslovnu mrežu kao servis socijalnom poduzetništvu u čitavoj Hrvatskoj.

Datum:
24.10.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X