Dura
Novosti

Održana prezentacija o IPARD programu

Održana prezentacija o IPARD programu
Održana prezentacija o IPARD programu

Dubrovnik, 17.prosinca 2012. – Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA organizirala je prezentaciju IPARD programa za seoska domaćinstva sa Šipana 17.prosinca 2012. u prostorijama DURA-e.

 

Sudionici su doznali važne informacije vezane uz izmjene i dopune IPARD programa koje podrazumijevaju blaže kriterije i veće mogućnosti ulaganja za poduzetnike te se upoznali s prednostima korištenja sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije. 

Zbog iznimno strogih kriterija i velikog broja restriktivnih mjera koji su ograničavali ulaganja hrvatskih poduzetnika planiraju se implementirati novi pravilnici za četiri mjere IPARD programa. Nove mjere odnose se na primarnu proizvodnju, preradu poljoprivrednih proizvoda, izgradnju komunalne infrastrukture za jedinice lokalne samouprave manje od 10.000 stanovnika te razvoj ruralnih gospodarskih mjere što uključuje seoski turizam, tradicijske obrte, direktnu prodaju i minipogone za preradu na gospodarstvu te slične projekte. 

Sudionici su upoznati s cijelim procesom prijave na natječaj i ostvarivanja prava na bespovratna sredstva za projekte – od pripremne projektne dokumentacije, preko odobrenja i provedbe projekta te do isplate sredstava.

Datum:
17.12.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X