Dura
Novosti

Ciklus predavanja u sklopu projekta “Dobra klima za promjene”

Ciklus predavanja u sklopu projekta “Dobra klima za promjene”
Ciklus predavanja u sklopu projekta “Dobra klima za promjene”

Dubrovnik, 18.ožujka 2013. – Udruga Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Razvojnom agencijom DURA-om, osnovnim i srednjim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije organiziraju predavanja i praktične radionice tematski vezane za klimatske promjene, korištenje obnovljivih izvora energije, gospodarenje otpadom i ekološku proizvodnju hrane u sklopu EU projekta “Dobra klima za promjene” koji financira njemačko Ministarstvo razvoja i ekonomske suradnje.

 

Projekt “Dobra klima za promjene” je nastavak uspješnog prošlogodišnjeg projekta “Energija za budućnost”. Cilj projekta „Dobra klima za promjene“ je educirati 3 000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj o važnim područjima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Predavanja obuhvaćaju sljedeće teme:
1. Korištenje obnovljivih izvora energije u praksi – Hrvatska; zemlja sunca, vode, vjetra i šuma
2. Naša hrana – prednosti lokalno proizvedenih i ekoloških namirnica
3. Što se dešava s našom klimom – promjene koje možemo primjetiti
4. Otpad s kojim se svakodnevno susrećemo – kako smanjiti količinu komunalnog otpada

Predavanja su potpuno besplatna i održati će se u periodu od 19. – 22. ožujka 2013. godine po osnovnim i srednjim školama: Osnovna škola Lapad, Osnovna škola Marina Getaldića, Osnovna škola Ivana Gundulića, Osnovna škola Mokošica , Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik i Gimnazija Dubrovnik.
 
Datum:
18.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X