Dura
Novosti

Predstavnici DURA-e sudjelovali na četverodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta FLOW4YU

Predstavnici DURA-e sudjelovali na četverodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta FLOW4YU
Predstavnici DURA-e sudjelovali na četverodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta FLOW4YU

Dubrovnik, 14. 03. 2013. – Od 10. do 13. ožujka 2013. u talijanskom gradu Fidenza održan je sastanak namijenjen partnerima projekta FLOW4YU – „Mreža i dijalog između mladih i javnih institucija“ na kojem su Grad Dubrovnik predstavljali djelatnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

 

Četverodnevni sastanak je okupio predstavnike općina i gradova partnera iz Italije, Hrvatske, Švedske i Finske s ciljem  evaluacije napretka projekta, razmjene iskustava i dobrih praksi partnera u dosadašnjoj provedbi projekta. Također, partneri su svoja iskustva razmjenili i radijskim intervjuima gdje su govorili o projektu, dosadašnjim iskustvima implementirajući ga i provedenim aktivnostima.  Predavanje na temu efikasne komunikacije, cjelovite i specifične poruke, prilagođene referentnom okviru primaoca te sadržeći sve relevantne informacije održala je psihologica Marika Barbieri.

Partnerima je  prezentiran program Unije Mladi na djelu 2007 – 2013, u kojem su predstavljeni opći ciljevi programa i  operativne akcije: Mladi za Europu, europska volonterska služba, mladi u svijetu, sustavi podrške mladima i potpora europskoj suradnji u području mladih. Nadolazeći program ERASMUS ZA SVE (Erasmus for all) 2014 – 2020, koji će započeti u siječnju 2014. godine predstavljen je partnerima koji su imali priliku informirati se o njemu.

Dio programa obuhvatio je i turističko razgledavanje grada i atrakcija, posjet gradskoj upravi i centrima za mlade. Sastanak je zaključen planiranjem finalnog sastanka i događaja partnera u svibnju 2013. godine, u Dubrovniku koji će okupiti predstavnike javnosti i organizacija koji rade s mladima iz svih partnerskih zemalja.

_

Datum:
15.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X