Dura
Novosti

Dodjela certifikata polaznicima tečaja ISGE

Dodjela certifikata polaznicima tečaja ISGE
Dodjela certifikata polaznicima tečaja ISGE

Dubrovnik, 21.ožujak 2013. – U sklopu projekta “Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj SGE projekt“ u Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika DURA-i, 25.ožujka 2013.godine s početkom u 11:00 sati održat će se dodjela certifikata polaznicima tečaja ISGE, osposobljenim za praćenje energije i samostalno korištenje informacijskog sustava za gospodarenje energijom- ISGE.

 

 

Informacijski sustav za gospodarenje energijom – ISGE je internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom. 

Tijekom rujna i listopada 2012.godine u Dubrovniku su održane edukacijske radionice za predstavnike gradskih poduzeća, Ustanova, osnovnih škola i vrtića. Educirana su 28 korisnika koja će pratiti mjesečnu potrošnju na 65 objekata. Praćenje potrošnje jedna je od ključnih aktivnosti sustavnog gospodarenja energijom u sklopu SGE projekta.

Projekt “Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj -SGE projekt” uvodi sustavno gospodarenje energijom u gradove i županije potičući primjenu načela energetske efikasnosti u zgradama koje su u vlasništvu grada ili županije, odnosno u onima za koje grad ili županija plaća račune za potrošnju energenata i vode.

Projekt provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA d.o.o. u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Programom Ujedinjenih naroda (UNDP) u Hrvatskoj, s glavnim ciljem primjene modela gospodarenja energijom u Gradu Dubrovniku, kojim se postiže ušteda energije i očuvanje prirode.

U sklopu projekta u DURA-i je otvoren EE info ured za energetsku efikasnost namijenjen besplatnom savjetovanu građana o mjerama energetske efikasnosti primjenjivim u kućanstvima. Građani uz informacije mogu dobiti brošure i knjižice u kojima piše na koji način se mogu ostvariti uštede u vlastitom domu. EE info ured nudi i mogućnost informiranja o mogućim proizvodima i projektima iz energetskog sektora, a DURA će građane upoznati i o mogućnostima sufinanciranja vlastitih projekata iz nacionalnih i EU fondova.

Datum:
21.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X