Dura
Novosti

Predstavljeni EU projekti: ‘DURA je stup razvoja Dubrovnika’

Predstavljeni EU projekti: ‘DURA je stup razvoja Dubrovnika’
Predstavljeni EU projekti: 'DURA je stup razvoja Dubrovnika'
Dubrovnik, 2. svibnja 2013. godine – Prezentacija pod nazivom: “Iskorištenost EU sredstava iz IPA programa prekogranične suradnje na području grada Dubrovnika” u organizaciji Grada Dubrovnika i Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o. održala se je u četvrtak, 2. svibnja 2013. godine u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

U samom uvodu, gradonačelnik Andro Vlahušić spomenuo je nekoliko projekata poput Vatrogasnog doma, projekta obnove spomeničkih objekata te pojačanja energetske učinkovitosti zbog koji je DURA, kako kaže, „stup razvoja Dubrovnika“. Direktorica, Andrea Novaković  je potom ukratko opisala najbitnije projekte financirane iz programa prekogranične suradnje.

Od 2011. godine do danas ukupna realizirana sredstva iz EU fondova prekogranične suradnje iznosila su 1,5 milijuna eura.

Teme financirane bespovratnim EU sredstvima unutar spomenutih projekata obuhvaćaju različita područja: YOUTH ADRINET koji je osnovan s ciljem aktivacije mladih u donošenju odluka te poticanja politike mladih, ADRIACOLD koji potiče iskorištavanje Sunčeve energije za razvoj tehnologije hlađenja, ADRIA.MOVE IT čiji je nositelj Grad Dubrovnik, a zalaže se održivu mobilnost i bolju prometnu učinkovitost, EXPO.AUS za valorizaciju UNESCO lokaliteta na Jadranu, INTourAct za stvaranje funkcionalnih turističkih regija, T.H.I.N.K. za implementaciju sustava Mensa NTC u vrtiće, Olympic Hopes za suradnju VK Juga s ostalim vaterpolskim klubovima kroz kampove i edukaciju trenera i osoblja te FLOW4YU kojim se želi postići što bolji dijalog s institucijama.

Po pitanju projekta ADRIACOLD, gradonačelnik je predložio da dođe do osnutka posebnog upravnog odjela koji bi se fokusirao samo na to, upravo zbog poticanja što bolje energetske učinkovitosti. Budući da je projekt aktivan do 2015. godine, ima vremena za implementaciju drugačijeg sistema s ciljem poboljšanja.

Rezultati projekta FLOW4YU čiji je nositelj talijanski grad Cervia održat će se u ponedjeljak, 6. svibnja 2013. godine u velikoj vijećnici.

Datum:
03.05.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X