Dura
Novosti

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD
Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD
Dubrovnik, 3.svibnja 2013. – U organizaciji Znanstvenog Parka Area u talijanskom gradu Trstu od 29.do 30.travnja 2013.godine održan je sastanak partnera projekta’ADRIACOLD – Difuzija rashladnih i osvježavajućih tehnologija korištenjem solarne energije u jadranskim regijama“ na kojem su Grad Dubrovnik predstavljali djelatnici DURA-e.
Sastanak je okupio predstavnike općina, gradova i ostalih partnerskih institucija iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije s ciljem evaluacije napretka projekta, razmjene iskustava i primjera dobrih praksi u dosadašnjoj provedbi projekta.

Voditelj projekta Marcello Guaiana , predstavnik Znanstvenog Parka AREA iz Trsta predstavio je dosadašnji tijek razvoja projekta, osvrnuo se na provedbu prva dva radna paketa te usporedio rezultate s planom aktivnosti. Svi prisutni partneri složili su se kako dosadašnja provedba ide u skladu sa planom.

U sklopu projekta ADRIACOLD predviđeno je postavljanje šest pilot solarnih elektrana koje će se koristiti u svrhu hlađenja objekata u ljetnim mjesecima i grijanja u zimskom razdoblju. Na području Grada Dubrovnika solarna elektrana za hlađenje/grijanje postavit će se na zgradu Vodovoda Dubrovnik do kraja 2013.godine.

Sljedeći sastanak partnera održat će se krajem rujna 2013.godine.

Datum:
03.05.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Posjet Dubrovnika u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK ADRIACOLD

Dura

Izmjena tehničke dokumentacije – ADRIACOLD

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije – ADRIACOLD

Dura

Započela montaža prvog solarnog hlađenja

Dura

ADRIACOLD – DIFUZIJA RASHLADNIH I OSVJEŽAVAJUĆIH TEHNOLOGIJA KORIŠTENJEM SOLARNE ENERGIJE U JADRANSKIM REGIJAMA

Dura

Poziv za dostavu ponuda – ADRIACOLD

Dura

Otvoreno prvo solarno postrojenje za hlađenje

Dura

ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ADRIACOLD

Dura

Partnerski sastanak ADRIACOLD

Dura

Finalna konferencija projekta ADRIACOLD

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X