Dura
Novosti

Finalna konferencija projekta ADRIACOLD

Finalna konferencija projekta ADRIACOLD
Finalna konferencija projekta ADRIACOLD

U organizaciji Grada Dubrovnika i DURA-e održat će se finalna konferencija projekta ADRIACOLD – „Difuzija rashladnih i osvježavajućih tehnologija korištenjem solarne energije u jadranskim regijama“  u petak, 28.kolovoza 2015. s početkom u 10:30 sati u Hotelu Neptun (dvorana Koral).

 

Projekt  ADRIACOLD – „Difuzija rashladnih i osvježavajućih tehnologija korištenjem solarne energije u jadranskim regijama“  financiran je sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA Jadranska prekogranična suradnja.  Ciljevi  projekta su  analiza i izrada studija o zahtjevima toplinskih uređaja za hlađenje na projektnom području te projekcije do 2020.godine; istraživanje i identifikacija najučinkovitijih i odgovarajućih tehnika; konstrukcija, ispitivanje i praćenje performansi inovativnih pilot postrojenja u tri od pet država sudionica i modeliranje i izrada studija izvedivosti koje se mogu koristiti na projektnom  području.

 

U sklopu projekta, Grad Dubrovnik postao je prvi grad  iz jadranske regije koji je pustito  u pogon solarno postrojenje za hlađenje objekta na zgradi Vodovoda Dubrovnik. Ukupna vrijednost solarnog postrojenja iznosi 1.103.265,19 kn, dok je vrijednost čitavog projekta za Grad Dubrovnik oko 1,7 mil. kn. Putem EU sredstava financirano je čak 85% ukupne vrijednosti projekta.

 

Partneri na projektu su: AREA Science Park Consortium, CORTEA, Province of Rimini, ENEA (Italija); GOLEA, Institut Jožef Stefan, Općina Piran (Slovenija); Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Regionalna energetska agencija Kvarner, Grad Dubrovni (Hrvatska); Ekonomski institut Banja Luka (Bosna i Hercegovina) i Grad Drač (Albanija).

Datum:
26.08.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Posjet Dubrovnika u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije – ADRIACOLD

Dura

Otvoreno prvo solarno postrojenje za hlađenje

Dura

Izmjena tehničke dokumentacije – ADRIACOLD

Dura

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

Partnerski sastanak ADRIACOLD

Dura

ADRIACOLD – DIFUZIJA RASHLADNIH I OSVJEŽAVAJUĆIH TEHNOLOGIJA KORIŠTENJEM SOLARNE ENERGIJE U JADRANSKIM REGIJAMA

Dura

Započela montaža prvog solarnog hlađenja

Dura

Poziv za dostavu ponuda – ADRIACOLD

Dura

ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ADRIACOLD

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK ADRIACOLD

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X