Dura
Novosti

Partnerski sastanak ADRIACOLD

Partnerski sastanak ADRIACOLD
Partnerski sastanak ADRIACOLD
Treći sastanak partnera projekta’ADRIACOLD – Difuzija rashladnih i osvježavajućih tehnologija korištenjem solarne energije u jadranskim regijama“ održan je od 14. – 15. listopada 2013. godine u talijanskom gradu Trstu na kojem su Grad Dubrovnik predstavljali  Anita Burić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Maja Zokić-Dubčić voditeljica odsjeka za računovodstvo i proračun te Marko Cosmai koordinator projekta kao predstavnik DURE-e.

Prvi je sastanak bio posvećen tehničkim aspektima provedbe projekta, posebice dogovorima vezanima uz aktivnosti četvrtog radnog paketa (WP4) koji obuhvaća provedbu šest pilot projekata. Naime, jedan pilot projekt će biti realiziran na području Grada Dubrovnika, točnije na zgradi Vodovoda Dubrovnik. Riječ je o postrojenju solarnog hlađenja na objektu Vodovoda Dubrovnik koji će koristiti sunčevu energiju kako bi se ljeti objekt hladio, a zimi grijao te time značajno umanjio mjesečne rashode, ali i samoodrživost objekta. Na hrvatskom dijelu Jadrana raditi će se još samo jedan pilot projekt u Rijeci dok će se ostala tri postaviti u Italiji (Trst, Rimini i Bari) te jedan u Sloveniji (Kopar).

Drugi sastanak, održan 15. listopada, okupio je članove Upravljačkog odbora projekta ADRIACOLD koji su raspravljali o tekućim projektnim pitanjima, aktivnostima, evaluacijom napretka projekta i razmjenom iskustava u dosadašnjoj provedbi projekta.

Datum:
18.10.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA ADRIACOLD

Dura

Posjet Dubrovnika u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

PETI PARTNERSKI SASTANAK ADRIACOLD

Dura

Poziv za dostavu ponuda – ADRIACOLD

Dura

Otvoreno prvo solarno postrojenje za hlađenje

Dura

ADRIACOLD – DIFUZIJA RASHLADNIH I OSVJEŽAVAJUĆIH TEHNOLOGIJA KORIŠTENJEM SOLARNE ENERGIJE U JADRANSKIM REGIJAMA

Dura

Započela montaža prvog solarnog hlađenja

Dura

Finalna konferencija projekta ADRIACOLD

Dura

Predstavnici DURA-e sudjelovali na drugom partnerskom sastanku u sklopu projekta ADRIACOLD

Dura

Izmjena tehničke dokumentacije – ADRIACOLD

Dura

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om potpisao ugovor za provedbu projekta financiranog iz fonda Europske Unije – ADRIACOLD

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X