Dura
Novosti

Dubrovačka djeca na festivalu u Kotoru

Dubrovačka djeca na festivalu u Kotoru
Dubrovačka djeca na festivalu u Kotoru
Dubrovnik, 8.srpnja 2013. – U organizaciji Grada Kotora u sklopu projekta ‘T.H.I.N.K- Susjedstvo pametne djece’ skupina djece iz Dječjih vrtića Dubrovnik sa svojom odgojiteljicom i roditeljima sudjelovali su 07.srpnja 2013. godine na 21. Kotorskom festivalu teatra za djecu.

Festival je sastavni dio kulturnog programa grada te je jedan od najznačajnih manifestacija na tom području. U okviru programa, dubrovačka su djeca u narodnim nošnjama otplesala tradicijske plesove Potkolo i Čičak te otpjevala nekoliko pjesmica. Svojim izlaskom na pozornicu publiku su podigli do sveopćeg oduševljenja.

Djecu je pratio i Mateo Čanić, iz Folklornog ansambla Linđo, koji cijelu pedagošku godinu s njima u vrtiću vježba narodne pjesme i ples.

U cilju uspješne implementacije projekta ‘T.H.I.N.K- Susjedstvo pametne djece’ koji se financira iz II komponente IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore za 2009, 2010 i 2011. godinu, predstavnici partnerskih organizacija i institucija na projektu ovom su prigodom potpisali partnersku deklaraciju o stvaranju dječje mreže za prekograničnu suradnju osnovanu na temeljima demokracije: slobodi, jednakosti, prihvaćanju različitosti i dječjim pravima.

Nositelji projekta su Dječji vrtići Dubrovnik i Dječji vrtići ‘Radost’ Kotor, a partneri, Grad Dubrovnik – Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, Općina Kotor i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA.

Stvaranje dječje mreže za prekograničnu suradnju temeljit će se na humanim vrijednostima: odgovornosti, poštovanju, toleranciji, brizi za druge i suradnji.

 
Datum:
08.07.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X