Dura
Novosti

U Veneciji održan sastanak na temu obnove lazareta

U Veneciji održan sastanak na temu obnove lazareta
U Veneciji održan sastanak na temu obnove lazareta
Dubrovnik, 16.rujna 2013. – U organizaciji talijanske organizacije ARCHEO CLUB u Veneciji je održan sastanak predstavnika europskih gradova na temu obnove lazareta 14.kolovoza 2013. godine na kojem je sudjelovala i djelatnica DURA-e, Svjetlana Šimunović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Venecije, Ankone, Bergama, Verone i Trsta. Na sastanku se razgovaralo i o potencijalnim zajedničkim kulturnim projektima Grada Dubrovnika i navedenih gradova te o daljnjim inicijativama i zajedničkoj suradnji.

Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om namjerava projekt “Lazareti” prijaviti na natječaj IPA fonda “Regionalna konkurentnost 2007-2013” koji bi trebao biti objavljen krajem ove godine.

Jedan od ciljeva Prioritetne osi 1 –“Razvoj i unapređenje regionalne infrastrukture i jačanje atraktivnosti regija” je pružiti podršku lokalnoj i regionalnoj samoupravi i drugim prihvatljivim korisnicima u izgradnji/dogradnji javne turističke infrastrukture, osobito one koja kojom se doprinosi produljivanje turističke sezone, razvoj gospodarstva te stvaranju novih radnih mjesta.

 
Datum:
16.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X