Dura
Novosti

RADIONICA UNESCOVIH GRADOVA U DUBROVNIKU

RADIONICA UNESCOVIH GRADOVA U DUBROVNIKU
RADIONICA UNESCOVIH GRADOVA U DUBROVNIKU
Dana 3. listopada 2013. godine Međunarodna radionica “Unapređenje kvalitete života u povijesnim gradovima – energetska učinkovitost”u organizaciji Grada Dubrovnika i Hrvatske Udruge povjesnih gradova čiji je predsjednik dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić održala se u hotelu Royal Princess u Dubrovniku. 

Na otvaranju radionice gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuo je kako je potrebno pronaći način za implementiranje novih modernih tehnologija i povećati energetsku učinkovitost, ali istovremeno očuvati kulturna povijesna nasljeđa povijesnih gradova i ostati pod zaštitom UNESCO-a.

Davide Poletto, predstavnik UNESCO-a iz Venecije suglasio se istaknuvši kako je upravo pronalaženje stupnja ravnoteže između tradicije i novih tehnologija glavna problematika kad je u pitanju energetska učinkovitost povijesnih gradova. Energetska učinkovitost stup je hrvatske politike i politike Europske unije, ali radi se o mijenjanju ljudskih navika što nije lako, dok je to u povijesnim gradovima još teže i zbog toga je potrebno razmjenjivati iskustva, rekao je stručnjak za energetiku i profesor sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb gosp.Željko Tomšić.
Radionica će se održavati 3. i 4. lipnja u hotelu Royal Princess, a sudionici su međunarodni stručnjaci i znanstvenici iz područja energetike.

Radionica je organizirana u suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske udruge povijesnih gradova, UNESCO-vog regionalnog ureda za znanost i kulturu u Europi iz Venecije, Marco Polo systemgeie, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH te u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, tvrtkom OIKOS, EnergIT i UNESCO-vog ureda za obnovljivu energiju RENFORUS.

Datum:
03.10.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X