Dura
Novosti

Unesco u Dubrovniku – SURADNJA DURA-e I LINĐA

Unesco u Dubrovniku – SURADNJA DURA-e I LINĐA
Unesco u Dubrovniku – SURADNJA DURA-e I LINĐA
Dubrovnik, 6. listopada 2013. – Folklorni Ansambl Linđo i Grad Dubrovnik domaćini su proslave 10. obljetnice UNESCO–ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i Mreži među-gradske suradnje o očuvanju nematerijalne baštine (ICCN) koja se od 2. do 6. Listopada održala u Dubrovniku na kojoj je djelatnica DURA-e, Ena Soprano održala predavanje o suradnji LINĐA i DURA-e.

Svrha manifestacije je bila među ostalim, privući mlade, informirati ih i povećati njihov interes za očuvanje žive baštine, što se postiglo izložbom žive baštine u palači Sponza, nastupima festivalskih grupa na Stradunu, te posjetima školama s kratkim interaktivnim izlaganjem o živoj baštini i linđu.

Posljednjeg dana, u nedjelju, otplesao se najveći linđo na Stradunu, gdje je sudjelovalo 276 plesača i ušli su u knjigu Guinnessovu knjigu rekorda.

Linđo je poseban jer njeguje spoj mladih i tradicije. Na manifestaciju smo pozvali sve KUD-ove ovoga kraja jer je linđo nastao na selu. Svim nazočnima prikazalo se  kulturno bogatstvo Dubrovnika i okolice.

Manifestacija je okupila gradonačelnike i njihove predstavnike iz preko 40 zemalja svijeta, kao i mlade i folklorne grupe iz tih i drugih gostujućih zemalja.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović otvorio je UNESCO-vu konvenciju o nematerijalnoj kulturnoj baštini i svjetsku konferenciju Međunarodne mreže gradova i čuvara nematerijalne baštine.

 

Datum:
07.10.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X