Dura
Novosti

Okrugli stol

Okrugli stol
Okrugli stol

U sklopu programskih aktivnosti EU projekta PEGASUS u hotelu Excelsior 26.02.2014. je održan Okrugli stol ‘Socijalno uključivanje i zapošljavanje marginaliziranih skupina – mogućnosti i izazovi’ u organizaciji Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, na kojem je sudjelovao djelatnik DURA-e, Oliver Milošević.

 

Uz predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, kao nositelja projekta PEGASUS, te županijske centre za socijalnu skrb, partnere u provedbi projekta, sugovornici su bili predstavnici razvojnih agencija, udruga civilnog društva, gospodarskih i akademskih institucija s područja Županije.

 

Svrha projekta je potaknuti zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih skupina stvaranjem novih oblika zapošljavanja kao što su socijalne zadruge.

 

Uvodno izlaganje na Okruglom imao je dr. sc. Franco Veltro, predstavnik talijanske socijalne zadruge Laboratorio Aperto, koji je prezentirao iskustva i dobre prakse socijalnog uključivanja i zapošljavanja psihički oboljelih osoba u gradu Campobasso, u talijanskoj pokrajini Molise.

 

Zaključak ovog Okruglog stola bio je poduzimanje daljnih koraka radi umrežavanja javnog, poslovnog i civilnog sektora u svrhu rješavanja socijalnih pitanja za dobrobit pojedinca i zajednice.

Datum:
27.02.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X