Dura
Novosti

PLAN ODRŽIVE MOBILNOSTI ZA GRAD DUBROVNIK

PLAN ODRŽIVE MOBILNOSTI ZA GRAD DUBROVNIK
PLAN ODRŽIVE MOBILNOSTI ZA GRAD DUBROVNIK

U sklopu projekta Adria.MOVE.IT! održan je posljednji sastanak u prostorijama DURA-e Razvojne agencije Grada Dubrovnika na kojem je predstavljena Prometna studija i plan održive mobilnosti za Grad Dubrovnik.

 

Predstavljanju su sudjelovali svi lokalni partneri projekta, institucije i javna poduzeća koji su sudjelovali pri izradi ove prometne studije u sklopu projekta Adria.Move.it! te se raspravljalo o sljedećim koracima i najboljim iskustvima i praksama ostalih projektnih partnera projekta.

 

Prometna studija i plan održive mobilnosti omogućiti će detaljniji i razrađeniji pristup prometnog uređenja Grada Dubrovnika općenito. Naročito u pogledu uređenja biciklističko-pješačkih staza od Luke Gruž preko Solituda i Babina kuka do hotela Dubrovnik Palace i dalje do prve pješačko-biciklističke staze u Parku Petka za turističku sezonu 2014.g.

 

Prometna studija i plan održive mobilnosti izradio je konzorciji projektni partnera projekta Adria.MOVE.IT! Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta prometnih znanosti, LUZ d.d., Universita IUAV di Venezia i Ipsum d.o.o.

 

U sklopu projekta Adria.MOVE.IT! prošli tjedan svečano je otvorena i predstavljena prva pješačko-biciklistička staza na području Petke i Gorice duga 3,5 km financirana iz sredstava EU, prekogranični program IPA Adriatic.  

Datum:
27.02.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X