Dura
Novosti

Certifikacija gradova i općina projektom BFC SEE

Certifikacija gradova i općina projektom BFC SEE
Certifikacija gradova i općina projektom BFC SEE
Predstavljanje projekta Certifikacija gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem (BFC) financiran iz programa South East Europe (SEE) održano je 13. ožujka 2014 g. s početkom u 10:00 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori na kojem je sudjelovala djelatnica DURA-e, Ena Soprano.

Cilj prezentacije je bio uključenje što većeg broja gradova i općina u proces certifikacije kao i uključenje Županije te zainteresiranih poduzetnika u sufinanciranje ovog projekta kako bi se zajedničkim naporima poboljšalo lokalno poslovno okruženje.

 

Certifikacija gradova i općina kroz projekt BFC ima za cilj stvoriti prepoznatljivost određene regije za njene komparativne prednosti, ali isto tako i potaknuti lokalnu sredinu na promišljanje i planiranje. Jedan od osnovnih kriterija za davanje certifikata jest i odgovornost tj. provođenje projekata koji su definirani u Strateškom planu ekonomskog razvoja za određeni grad ili općinu.

 

Većina gradova i općina nema i ne prati kontinuirano dovoljan broj statističkih podataka koja predstavljaju „krvnu sliku“ njihovog gospodarstva, a posebno su ti podaci važni kod privlačenja investitora i kod pisanja EU projekata.

 

U Hrvatskoj projekt  certificiranja provodi Sveučilište u Rijeci, a partner mu je Hrvatska gospodarska komora. Osim u Hrvatskoj projekt će se ove godine provoditi u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Javni poziv za prijavu gradova i općina otvara se 01.04.2014. Gradovi  koji su se kandidirali za dobivanje znaka BFC su: Ivanec, Bjelovar, Osijek, Crikvenica i Rijeka, dok su jedino certificirani: Bjelovar i Ivanec. Ivanec je ove godine došao na listu Financial Times-a među prvih 10 gradova za privlačenje stranih investitora, zauzeo je 9 mjesto.

Datum:
13.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X