Dura
Novosti

Nove inicijative zapošljavanja u DURA-i

Nove inicijative zapošljavanja u DURA-i
Nove inicijative zapošljavanja u DURA-i
Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) organizirao je 26. ožujka 2014. godine 7. sajam poslova pod geslom “Ključ uspjeha je u tvojim rukama” na Sveučilištu u Dubrovniku na kojem je sudjelovala i Razvojna agencija DURA.

 

Cilj Sajma je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje i ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada, te tako doprinijeti dostupnosti i izmjeni informacija među svim relevantnim čimbenicima. Kroz Sajam poslova želimo povezati sve subjekte koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijera te na taj način omogućiti međusobnu kvalitetniju komunikaciju i suradnju.

 

DURA je predstavila nezaposlenima kao i svim sudionicima sajma, jedinstveni događaj u Dubrovniku koji organizira po drugi put u Dubrovniku “Start up weekend” koji će se održati od 4.-6. travnja 2014. godine na Sveučilišnom kampusu.

 

Također, direktorica DURA-e, Andrea Novaković predstavila je inovativne modele zapošljavanja kroz projekte koje provodi DURA-a u suradnji s Gradom Dubrovnikom kao što su: Poduzetnički inkubator “Tvornica ideja”; pružajući mladim poduzetnicima mogućnost samozapošljavanja, Dubrovačka mreža; platforma koja ima mogućnost povezivanja poslodavaca i visokoobrazovanih studenata, 50+; pomoć onim osobama koji istu zatraže preko DURA-e ili Grada.

 

Sajam se održava svake godine u nadi kako bi se nezaposlenost mladih smanjila ponajviše se stavlja naglasak i na načine kako smanjiti trajnu nezaposlenost na što se Dubrovnik s ponosom može istaknuti zahvaljujući svojoj turističkoj sezoni.

 

Na Sajmu se nezaposlenima predstavlja  tridesetak prijavljenih poslodavaca iz hotelijerskog sektora, ugostiteljstva, trgovine, brodarstva, zdravstva, državnih i lokalnih službi te nevladinih organizacija.

Istodobno  se učenici i studenti mogu upoznati s mogućnostima daljnjeg obrazovanja i stipendiranja, a priliku će moći tražiti i osobe koje žele promijeniti posao.

Datum:
27.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X