Dura
Novosti

SURADNJA DURA-e I TVRTKE ICAT

SURADNJA DURA-e I TVRTKE ICAT
SURADNJA DURA-e I TVRTKE ICAT

Radni sastanak na temu mogućnosti primjene hibridnih i elektro brodova na dubrovačkom području  održan je 02.travnja 2014. godine u prostorijama DURA-e  na kojem su sudjelovali  Marko Cosmai iz DURA-e i predstavnik tvrtke iCAT Tomislav Uroda.

 

Putem projekta ADRIA.MOVE.it! napravljena je studija mobilnosti za područje Grada Dubrovnika  koja   uključuje  i morski prijevoz.  Ova vrsta prijevoza vrlo je zanimljiva budući Dubrovnik godišnje broji oko 2.2 milijuna posjetitelja od kojih je oko 1,5milijun s kruzerskih putovanja.

 

Problem mobilnost velikog broja posjetitelja za Dubrovnik moguće je  riješiti morskim putem za koji ce DURA u suradnji s firmom iCAT, Končar i FSB razviti model implementacije.

 

iCAT, hrvatska je firma koja samostalno te putem EU projekata razvija modele implementacije hibridnih i elektro plovila za priobalne i kratke morske linije. Prve modele hibridnih i elektro plovila su razvili za norveške naručitelje koji ce u narednih godinu dana u funkciju staviti prvi elektro trajekt za 120 automobila.

Datum:
03.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X