Dura
Novosti

Okrugli stol na temu: TURIZAM I RAZVOJ

Okrugli stol na temu: TURIZAM I RAZVOJ
Okrugli stol na temu: TURIZAM I RAZVOJ
Okrugli stol na temu “Turizam i razvoj” održan je 9. travnja 2014 godine u organizaciji Federalnog ministarstva turizma na 17. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru na kojem je prisustvovala djelatnica DURA-e, Ena Soprano.

Tom prigodom gosp. Nedjeljko Babić iz Sektora za turizam i ugostiteljstvo Federalnog ministarstva turizma naglasio je kako je trenutno u BiH najveći trend gradski turizam, prvenstveno Sarajevo i Mostar, te religiozni turizam, kao i tzv. “kružne ture” koje najviše zanimaju turiste iz Azije i Bliskog istoka.

Dekan Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Mario Vasilj smatra kako BiH ima ogromne prirodne resurse te da samo treba naći načina i kvalitetne kadrove koji će te resurse približiti svima onima koji žele putovati.

Po njegovom mišljenju, BiH mora prepoznati turizam kao granu koju treba razvijati, a kroz fondove EU može napraviti veliki iskorak u razvoju te grane.

Mostarski sajam je velikim brojem izlagača i bogatim programom postao veliki gospodarski događaj, a značajem je prerastao granice Bosne i Hercegovine koji je od iznimnog značaja posebno u ovim kriznim uvjetima poslovanja tvrtki, koje nastoje održati korak s izazovima suvremenog vremena.

Datum:
10.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X