Dura
Novosti

Prvi međunarodni kongres ‘Towards Green Growth’

Prvi međunarodni kongres ‘Towards Green Growth’
Prvi međunarodni kongres 'Towards Green Growth'

Prvi međunarodni kongres ‘Towards Green Growth: Entrepreneurship and Innovation in Tourism’ ili ‘Prema “zelenom” razvoju: Poduzetništvo i inovacije u turizmu’ započeo je 27. travnja 2014. g. u Hotelu Palace, Dubrovnik i održavat će se do 30.4.2014.

 Glavni cilj Kongresa je prenošenje dobre prakse poticanja razvoja poduzetništva te kreiranje novih tvrtki i radnih mjesta u turizmu.

 U okviru kongresa OECD će predstaviti Međunarodni centar za poduzetnike u turizmu (ICST), u suradnji sa HUMP i Razvojnom Agencijom Grada Dubrovnika DURA-om. Centar će kreirati i jačati svijest o poduzetnicima;  raditi na stvaranju i širenju povoljnog poslovnog okruženja; promovirati i organizirati edukaciju poduzetnika; promicati Triple Helix model te provoditi niz drugih potrebnih aktivnosti. U  sklopu Kongresa planiran je i 1. sastanak OECD – investment Compact SEE radne skupine eksperata za turizam iz sedam zemalja Jugoistočne Europe, koji će biti predvođen dr. Alanom Paićem.

Na Kongresu će izlagati i stručnjaci iz 16 zemalja koji će prezentirati najsuvremenije programe, politike i istraživanja s ciljem unaprjeđenja poduzetništva u turizmu te gospodarstva u cjelini. Posebno se ističe sudjelovanje prof. Jorma Routtia, Izvršnog predsjednika CIM – Menadžment za kreativne industrije iz Finske; g. Georgios Drakopoulos, Glavnog  tajnika Svjetske organizacije za turizam pri UN-u i savjetnika u Europskom gospodarskom i socijalnom vijeću te  dr. Charlesa Wessnera, direktora Nacionalne akademije za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo  SAD-a.

Kongres je organiziran od strane OECD-a (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), uz pomoć Investment Compact SEE, Europskog gospodarskog i socijalnog vijeća (EESC), Hrvatske unije malih poduzetnika (HUMP-CROSBU) te Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA kao lokalnog organizatora. Visoki pokrovitelj je Predsjednik Republike Hrvatske, a glavni partneri su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Grad Dubrovnik i HAMAG te Europska komisija.

Program konferencije možete pogledati ovdje.


Datum:
28.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X