Dura
Novosti

Turski predstavnici pokrajine DUSCE u Dubrovniku!

Turski predstavnici pokrajine DUSCE u Dubrovniku!
Turski predstavnici pokrajine DUSCE u Dubrovniku!

Susret predstavnika delegacije turske pokrajine Duzce i institucionalnih predstavnika s područja Dubrovnika u okviru projekta „EU i Turska: Suradnja gradova“ održava se od 1.- 6.lipnja 2014. godine u Dubrovniku.

 

Posjet organiziraju Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i Grad Dubrovnik kao nastavak partnerskog sastanka u Ankari, 14. i 15. travnja 2014. na kojem je cilj bio povezati turske i europske predstavnike kako bi surađivali u budućnosti.

 

Predstavnike regije Duzce u Dubrovniku predstavljaju guverner regije Duzce i njegov zamjenik, gradonačelnik grada Duzce, predsjednike gospodarske komore i regionalne razvojne agencije.

 

Regija Duzce u gospodarskom je uzletu zbog povoljnog geo-strateškog položaja između najvećih gradova Ankare i Istanbula te doticaju kojeg ima sa Crnim morem. Godišnje broji oko osam tisuća stranih te čak tristo tisuća domaćih posjetitelja. Potencijali regije su u razvoju zimskog, sportskog i cruising turizma te u poljoprivrednom razvitku kao drugoj najvažnijom grani privrede.

 

Tijekom višednevnog posjeta Dubrovniku planiraju se radni sastanci na temu zajedničke suradnje u području turizma i kulture sa gradonačenikom, relevantnim upravnim odjelima, turističkom zajednicom, komorama te županijom.

 

Grad Dubrovnik je, spomenimo, ujedno i jedini odabrani predstavnik gradova i regija jadranskog dijela Hrvatske koji sudjeluje u projektu „EU i Turska: Suradnja gradova“ dok iz kontinentalnog dijela sudjeluju još predstavnici varaždinske i međimurske županije.

Datum:
02.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X