Dura
Novosti

EX.PO AUS – Širenje potencijala UNESCO lokaliteta

EX.PO AUS – Širenje potencijala UNESCO lokaliteta
EX.PO AUS - Širenje potencijala UNESCO lokaliteta

Partnerski sastanak projekta EX.PO AUS financiranog iz programa prekogranične suradnje IPA Adriatic CBC 2007.-2013. održao se od 29. do 31. svibnja 2014. godine u talijanskom gradu Alberobellu na kojem je Grad Dubrovnik predstavila voditeljica projekta Biserka Simatović.

 

Glavni cilj projekta je uspostava zajedničke kulturno-turističke valorizacije UNESCO-ovih lokacija Jadrana, koje bi se mogle pretvoriti  u prekogranični turistički proizvod od svjetskog značaja te koji bi se proširio i na izlaznim tržištima kao što su Kina, Indija i druge zemlje.

 

Tema prvog dana bila je “Energetska učinkovitosti i kulturno naslijeđe” dok se drugog dana raspravljalo o “Očuvanju i ljepotama jadranskih mjesta koja su pod zaštitom UNESCO-a”. Zadnji dan bio je posvećen radionici pod naslovom “Arhitektura suhozida između tradicije i inovacije”.

 

Predstavnica Grada Dubrovnika je održala prezentaciju na temu “Suhozidna tehnika i obnovljiva energije” u kojoj je prezentirala odrađene projektne aktivnosti na području Dubrovačke-neretvanske županije te investicijski pilot koji će obuhvatiti restauraciju Prirodoslovnog muzeja Grada Dubrovnika.

 

Na susretu u UNESCO-ovom gradu Alberobellu, jedinstvenim po svojim “trullijama”, bili su prisutni partneri iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Istarske županije, Grada Splita te različiti eksperata.

 

Ukupna vrijednost projekta EX.PO AUS je 3.324.700,40 EUR, a troškovi odobrenog projekta će se sa 85% sufinancirati iz fonda IPA – 2.825.995,34 EUR, dok će se 15% financirati iz vlastitih proračuna partnera – 498.705,06 EUR. Trajanje projekta je 3. godine, do kolovoza 2015. godine.

 

Sve ostale informacije možete posjetiti stranicu projekt EX.PO AUS –   www.expoaus.org

 

Dokumenti:

Prezentacija

 

Program

Datum:
04.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X