Dura
Novosti

Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca

Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca
Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca
53. Internacionalna akademija savjetodavki i savjetodavaca u poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu (IALB-dani) i prva EUFRAS (europska organizacija savjetodavnih službi) konferencija održala se od 18. do 20. lipnja 2014. u Tuheljskim Toplicama, na kojoj je sudjelovala djelatnica DURA-e, Mia Hrnić.

Sudionici savjetovanja su  imali jedinstvenu priliku razmijeniti stručna iskustva sa kolegicama i kolegama iz čitave Europe na području poljoprivrednog savjetovanja, ruralnog razvoja te mogućnosti povlačenja financijskih sredstava EU. Na konferenciji je sudjelovala i zaposlenica DURA-e Mia Hrnić.

Skup je omogućio nacionalno i međunarodno umrežavanje dionika ruralnog razvoja.
Pitanja o kojima se raspravljalo:

  • Što planira Hrvatska primijeniti u okviru EU – Uredbe ruralnog razvoja?
  • Kako možemo postići bolje sudjelovanje aktera ruralnih područja u mjerama razvoja ruralnog prostora?
  • Kako se EU sredstva mogu izdašnije iskorištavati koristeći iskustva drugih zemalja članica?
  • Kako se može postići bolja interakcija znanosti i aktera razvoja ruralnog prostora?

IALB omogućava osiguranje kvalitete savjetovanja. Pravovremenim uočavanjem trendova i promjena te ukazivanjem na rješenja uz pomoć obrazovanja i savjetovanja doprinosi uspješnijoj prilagodbi novim zahtjevima poljoprivrednika i ostalih stanovnika ruralnih prostora.

Ovo internacionalno udruženje eksperata-savjetnika ima u fokusu djelovanja pitanja budućnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ruralnog prostora u okviru održivog razvoja.

Datum:
24.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X