Dura
Novosti

Održan sastanak Igmanske inicijative

Održan sastanak Igmanske inicijative
Održan sastanak Igmanske inicijative

Radni sastanak Igmanske inicijative održan je 23. lipnja 2014. godine u Kotoru na kojem su sudjelovale djelatnice DURA-e, Nataša Mirić i Marijana Puljas.

Cilj sastanka je pokrenuti dijalog o potencijalnim projektima vezanim uz prekograničnu suradnju između Republike Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Na sastanku su o važnosti suradnje izlagali gđa. Marija Čatović, gradonačelnica Općine Kotor, dopredsjednik „Igmanske inicijative” za Crnu Goru gosp. Branko Lukovac, generalni direktor Generalnog direktorata za bilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih intergracije Crne Gore, gosp. Željko Perović, pomoćnik ministra za bilateralne poslove-Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine gosp. Amer Kapetanović te pomoćnik ministarice  za regionalnu suradnju Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske gosp. Željko Kuprešak, koji su svi složno naglasili kako je suradnja neophodna za budućnost svih uključenih zemalja.

Svi prisutni su izrazili veliki potencijal u suradnji na nominiranim projektima koji su ulaze u novo financijsko razdoblje 2014. – 2020. godine te su se odredili tematske prioriteti važni za sve tri države: protuprotupožarna zaštita, digitalizacija nacionalnih televizijskih kuća, monitoring granica i turizam.Na kraju radnog sastanka donijeti su zaključci i prijedlozi oko dalje suradnje na tromeđi tri države , koji će objediniti najbitnije stavke o kojima se raspravljalo tijekom sastanka, a koje se prije svega oslanjaju na zajednički interes država uključenih u Inicijativu u razvijanju trilateralnih odnosa i razvoj međudržavnih projekata.

Regije i gradovi koje čine dio Inicijative su: Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle, Trebinje, Ravno i Neum te Herceg Novi, Kotor i Tivat

Datum:
23.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X