Dura
Novosti

ZAVRŠENA KONFERENCIJA TERRA MADRE BALKAN

ZAVRŠENA KONFERENCIJA TERRA MADRE BALKAN
ZAVRŠENA KONFERENCIJA TERRA MADRE BALKAN

Konferencija Terra Madre Balkan održala se od 19. do 22. lipnja 2014. godine u Dubrovniku, u organizaciji udruge Kinookus uz potporu Slow Fooda i u suorganizaciji DURA-e, na kojoj je Andrea Novaković, direktorica DURA-e održala predavanje na temu poticanja i razvoja poljoprivrede i osnaživanju ruralnih područja Grada Dubrovnika, sve potkrijepivši aktualnim projektima koje trenutno Agencija provodi.


Događaj je okupio stručnjake iz jugoistočne Europe koji su prezentirali svoje prehrambene tradicije izlagajući vlastite proizvode na tržnici u parku Gradac. U parku Gradac organiziran je „Eart Market“ na kojem je sudjelovalo 30-ak izlagača koji su posjetiteljima predstavili svoje tradicije pripremanja hrane i omogućili im kupnju i degustaciju istih.


Predavanja konferencije su se održavala na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Neke od tema koje su se obrađivale bile su: održivi ruralni turizam, potpore malim poljoprivrednicima, održivom ribolovu i o mnogim drugim relevantnim temama.


Konferencija je apelirala na to da je potrebno zajednički surađivati, umrežavati se i raditi na dobrobiti održivog gospodarstva u poljoprivredi.


Na Manifestaciji su sudjelovali  delegati  iz 11 zemalja regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Kosovo, Crna Gora, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Turska).

Datum:
26.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X