Dura
Novosti

GRAZ I DUBROVNIK – NOVA SURADNJA

GRAZ I DUBROVNIK – NOVA SURADNJA
GRAZ I DUBROVNIK –  NOVA SURADNJA

Predstavnici upravnih odjela Grada Dubrovnika i Razvojne agencije DURA-e u okviru studijske posjete borave u gradu Grazu u Austriji od 22. do 24.lipnja 2014. godine.

Cilj posjete je osnažiti veze dva grada koji imaju status gradova prijatelja još od 1994. godine kroz zajedničke projekte. Oba grada također imaju zajedničko prepoznavanje osobitosti kulturne i povijesne baštine koja je zaštićena i od strane UNESCO-a.

Tijekom posjeta održava se niz radnih sastanaka na kojima se obrađuju teme vezane za promet, otpad, plan upravljanja povijesnom jezgrom grada, biciklističke staze i kulturnu baštinu.

Posebno je zanimljiva i poveznica da je Graz proglašen europskom prijestolnicom kulture 2003.godine, a da Grad Dubrovnik namjerava aplicirati na istu 2020-te godine te da od Graza može dobiti mnogobrojna korisna iskustva iz prakse.

Graz je također korisnik i niza projekta financiranih iz EU fondova koji će se Hrvatskoj kao novoj zemlji članici tek otvoriti na korištenje, kao što je primjernice program URBACT putem kojem se mogu izraditi relevatne studije budućeg razvoja i planiranja prostora.

Datum:
26.06.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X