Dura
Novosti

PRIPREMA PROJEKATA ODRŽIVIH PROMETNIH SUSTAVA URBANE REGIJE

PRIPREMA PROJEKATA ODRŽIVIH PROMETNIH SUSTAVA URBANE REGIJE
PRIPREMA PROJEKATA ODRŽIVIH PROMETNIH SUSTAVA URBANE REGIJE
Radionica „Priprema projekata održivih prometnih sustava urbane regije” održala se 4. srpnja 2014. godine u prostorijama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI), na kojoj je Grad Dubrovnik predstavljala, Andrea Novaković.

Cilj radionice je zajedničkim nastojanjem osigurati kvalitetu projketnih prijedloga i prijava, a koja je preduvjet sufinanciranju sredstvima fondova Europske unije.


Radionica je obuhvatila sljedeće teme:

•             relevantne politike Europske unije,

•             strateški dokumenti relevantni za pripremu projekata,

•             oblikovanje kvalitetnog projektnog koncepta,

•             značaj identifikacije i međusobne suradnje svih dionika projekta,

•             predmet i mogućnosti sufinanciranja pripreme projekata,

•             postupak prijave projekta,

•             prezentacija projekata u tijeku


Radionica je organizirana povodom pripreme Poziva za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje pripreme projekata održive gradske i prigradske mobilnosti u 2014. godini prema OPERATIVNOM PROGRAMU „PROMET“ 2007. – 2013.

Projekti s ciljem postizanja održive gradske i prigradske mobilnosti, uspostave kvalitetnih prometnih sustava urbane regije i integriranog prometa od velike su važnosti za razvitak svih regija Republike Hrvatske. U sljedećem financijskom razdoblju (2014. – 2020.) provedba takvih projekata biti će uvelike podržana politikom i dodjelom financijskih sredstava Europske unije, što kvalitetnu pripremu navedenih projekata, a time i predstojeći Poziv, čini jednim od prioriteta prometnog sektora.

Datum:
04.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X