Dura
Novosti

Poslovni summit Gradovi i regije – Generatori razvoja

Poslovni summit Gradovi i regije – Generatori razvoja
Poslovni summit Gradovi i regije – Generatori razvoja
Poslovni summit “Gradovi i regije – Generatori razvoja” održava se u terminu od 17. do 20. rujna 2014. na Zagrebačkom velesajmu.

Sajamski je projekt podržan od strane članova Predsjedništva Udruge gradova te Predsjedništvo preporuča gradovima – članovima naše Udruge da se uključe i sudjeluju na summitu. Događanje se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića i gradonačelnika Grada Zagreba, gosp. Milana Bandića.

Sudionici događanja bit će gradovi i Udruga gradova, regije i predstavnici organizacija regionalnog karaktera, poslovni subjekti kao što su poduzetnici, inovatori i talenti, brojne poslovne i strukovne udruge, razvojne gradske i regionalne agencije te krovna organizacija razvojnih agencija gradova, međunarodne organizacije za suradnju i umrežavanje gradova i regija, znanstvene i stručne institucije te banke i financijske institucije, primjerice, osiguravajuća društva i leasing tvrtke.

Tijekom trajanja summita odvijat će se poslovno komunikacijska platforma koja će predstaviti investicijske projekte, konkurentne industrije, poslovne zone i tehnološke parkove, pružanje i dostupnost financijskih i pravnih usluga, potencijale EU fondova i učinkovite primjere njihova korištenja te ono što jest posebno bitno lokalnim jedinicama, inovativna komunalna rješenja u kontekstu novih tehnologija, ali i novih obaveza u pogledu zbrinjavanja otpada.

U okviru summita održat će se i međunarodne konferencije sa sljedećim temama, odnosno tematskim blokovima:

  • Nacionalna politika u cilju razvoja investijskih mogućnosti gradova i regija kao generatora gospodarskog razvoja (Investijska proaktivnost uz poboljšanu investicijsku klimu – razvoj konkurentnosti i izvoza, investicije i konkurentnost u RH i regiji, Razvojni projekti za EU fondove i program održivog razvoja lokalne zajednice, gospodarska diplomacija…)
  • Urbana obnova / Suorganizator: Grad Zagreb, Ured za programe i projekte EU
  • Energetska konferencija 2014 (Energetska učinkovitost, Biomasa – pozitivne promjene, Mogućnosti i načini korištenja sredstava fondova EU, Europski primjeri najbolje prakse)
  • Programi i instrumenti Europske unije

Napominjemo da je organizator – Zagrebački velesajam, s obzirom na iskazani interes i pristigle prijave sudjelovanja, već započeo s raspodjelom izložbenih prostora.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti neposredno članovima projektnog tima Gradovi i regije – Generatori razvoja na brojeve telefona: +385 1 6503 421: 6503 357; fax.  01/ 6503-108; 6503-321.

Za sve dodatne informacije pogledajte ovdje.

Datum:
01.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X