Dura
Novosti

RADIONICA “LIFE PROGRAMA”

RADIONICA “LIFE PROGRAMA”
RADIONICA

Dvodnevna radionica na temu “LIFE PROGRAM” organizirana uz pomoć Europske komisije i TAIEX ureda za tehničku pomoć održana je od 7. do 8. srpnja 2014. godine na kojima su stručnjaci iz Češke, Poljske i Rumunjske iznjeli novosti LIFE Programa za razdoblje 2014. – 2017. u odnosu na LIFE+ Program, na kojem je sudjelovala djelatnica DURA-e, Mia Hrnić.


Cilj radionice je bio upoznati korisnike sa novim pravilima LIFE Programa u odnosu na prethodni LIFE+ Program, potaknuti buduće korisnike za prijavu na sami natječaj. Sudionicima su predstavljeni načini i  mogućnosti prijave projekata, prijoritetna područja.


Prezentacije su održali TAIEX eksperti, odnosno predstavnici država članica EU, iz Češke, Poljske i Rumunjske. Tijekom radionice sudionici su imali priliku detaljnije upoznati se s LIFE programom, s područjima koja se mogu financirati, tko sve mogu biti korisnici projekata, te koja su sredstva na raspolaganju. Sudionici su upoznati s najvažnijom dijelovima iz dokumenta Zajedničke odredbe (prihvatljivi troškovi, koja je uloga korisnika i partnera u projektu), detaljno je obrazložena procedura odabira projekata.


Predstavljeni su primjeri uspješnih projekata, a također su navedeni glavni propusti koji su učinjeni kako u prijedlozima projektnih prijedloga tako i tijekom provedbe projekata.


Programom LIFE financiraju se projekti u području politike zaštite okoliša, zaštite prirode, biološke raznolikosti te informacijske i komunikacijske aktivnosti.

Datum:
09.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X