Dura
Novosti

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE U DURA-i

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE U DURA-i
GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE U DURA-i
Gradonačelnik Andro Vlahušić i predstavnici gradske Razvojne agenicje Dura predstavili su 18. srpnja 2014. godine obnovljene prostorije agencije pri kojoj djeluje 12 aktivnih tvrtki u kojima je zaposleno trideset osoba s područja grada Dubrovnika i okolice.

“Zbog ovakvih uspješnih pokazatelja, Ministarstvo poduzetništva i obrta u rujnu prošle godine odobrilo je 637.011,42 kuna vrijedan projekt proširenja i uređenja prostorija inkubatora. U okviru ove darovnice uređena su dva kata zgrade DURA-e u kojima će se vrata inkubatora otvoriti za 12 novih poduzeća u rujnu ove godine”, kazala je Andrea Novaković.

Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja“ projekt je Grada Dubrovnika kojeg provodi gradska razvojna agencija DURA s ciljem poticanja poduzetnika početnika u gradu Dubrovniku.

Cilj djelovanja inkubatora je pružanje podrške u poslovanju „start-up“ poduzećima tijekom prve tri godine poslovanja kako bi nova poduzeća bila što konkurentnija na tržištu.


Korisnicima „Tvornice ideja“ u okviru inkubatora omogućuje se osiguranje radnih uvjeta i subvencioniranog poslovnog prostora, pružanje pravnih, računovodstvenih i marketinških usluga, sudjelovanje u programima edukacija te savjetodavna pomoć za iznalaženje financijskih sredstava iz nacionalnih i EU fondova.


Poduzeća „Tvornice ideja“ obavljaju niz djelatnosti iz područja informatičkih usluga, izrada web aplikacija, web stranica, multimedije, arhitekture i dizajna, knjigovodstva, savjetovanja, projektiranja i usluga vezanih uz razvoj obnovljivih izvora energije te energetsko certificiranje zgrada.


Osim fizičke rekonstrukcije prostora, Ministarstvo je osiguralo i sredstva za pružanje mentorskih usluga korisnicima inkubatora „Tvornice ideja“. Sredstvima iz projekta “Elektroničko poslovanje“ DURA će osigurati kvalitetnu informatičku opremu i time imati jednu od deset najbolje opremljenih edukacijskih soba na području Republike Hrvatske.


U istom prostoru DURA također otvara i „INFO ZONU“ (Info centar za mlade, Energetski ured za informiranje građana, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK, Kulturno – informativni centar) koja će biti namijenjena građanima i posjetiteljima Dubrovnika.

DURA će raspisati Javni poziv za dodjelu poslovnih prostora krajem srpnja 2014. godine. Zainteresirani poduzetnici informacije o natječaju moći će pratiti putem oglasa u javnim glasilima, na web stranici DURA-e (www.dura.hr) te Grada Dubrovnika (www.dubrovnik.hr).


Svečano otvorenje inkubatora Tvornica ideja – faza II planirano je za rujan 2014. godine.

Datum:
18.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Aplikacije za mobilne telefone koji su izumili mladi Dubrovčani ne mogu se patentirati u Hrvatskoj, ali mogu u Japanu, SAD-u i Koreji.

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X