Dura
Novosti

Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja“

Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja“
Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja“

Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja” opet otvara svoja vrata!

DURA je objavila javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencionirano korištenje poslovnog prostora. Poduzetnički inkubator „Tvornica ideja”, poduzetnicima početnicima omogućuje najam ureda po subvencioniranim cijenama. Osim poslovnog prostora, korisnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge i dr. u razdoblju inkubacije nakon čega bi trebali postati samostalni i prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzeću. Zajedno s najmom, stanari Inkubatora dobivaju tehničku i savjetodavnu podršku kako bi mogli uspješno razvijati svoje ideje i poslovanje.

Prostor poduzetničkog inkubatora sastoji se od 12 novouređenih ureda koji se mogu prilagođavati potrebama stanara, a mladim poduzetnicima je na raspolaganju i „co-working „ prostor kao i dvorane za sastanke, prezentacije i edukacije. Zakupnina za poslovne prostore usklađena je s tržišnom cijenom, a subvencionirane cijene najma ovise o vremenu provedenom u inkubatoru.Osim prostora, inkubator želi poduzetnicima početnicima omogućiti tehničku podršku i različite usluge koje bi im mogle pomoći u razvoju i poslovanju, poput računovodstvenih i marketinških usluga te programe edukacija i savjetodavne pomoći za pronalaženje financijskih sredstava putem nacionalnih i međunarodnih projekata.

Inkubator je realiziran sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta i Grada Dubrovnika, a sastavni je dio Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, a ujedno je i prvi takav u Dubrovačko-neretvanskoj Županiji.

Na ovaj način inkubirana poduzeća dobivaju potrebnu podršku da pokrenu svoju djelatnost bez velikih tehničkih i administrativnih troškova, djeluju u poslovnoj atmosferi okruženi drugim poduzećima u nastanku i Agencijom kao savjetodavnim tijelom te na taj način sudjeluju u gospodarskom razvoju područja i smanjenju nezaposlenosti u regiji.

Datum:
28.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X