Dura
Novosti

Završna konferencija projekta PEGASUS

Završna konferencija projekta PEGASUS
Završna konferencija projekta PEGASUS
Završna konferencija projekta PEGASUS održana je 14. kolovoza 2014. godine u Hotelu Excelsior, na kojoj su prisustvovali djelatnici DURA-e Oliver Milošević i Jelena Brbora.

Cilj projekta PEGASUS je jačanje i uključivanje u društvo predstavnika marginaliziranih skupina, konkretno dugoročno nezaposlenih osoba. Kao rezutat projekta u Pločama je osnovana socijalna zadruga “Lavandula” kojoj je zadatak svim budućim zadrugarima pomoći u problemima nezaposlenosti kao jednom od preduvjeta ponovnog uključivanja u društveni život.

Proizvodi zadrugara su prvenstveno suveniri od lavande, prirodnog materijala, kojeg u ovom prirodnom okolišu ima napretek. Prodajom svojih proizvode, te stvaranjem vlastitih prihoda zadrugari bi omogućili napredak zadruge. Tako bi zadruga “Lavandula” ispunila vlastitu socijalnu misiju i pružila priliku socijalno isključenim skupinama.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su Regionalna razvojna agencija DUNEA i centri za socijalnu skrb na području županije: Dubrovnik, Korčula, Metković i Ploče.
Ukupna vrijednost ovog projekta, koji je započeo u kolovozu 2013. godine, je 96,5 tisuća eura od čega je iz predpristupnog fonda IPA – IV komponente za razvoj ljudskih potencijala Europske unije dobiveno 87 posto iznosa, a DNŽ je sudjelovala s 13 posto.

Datum:
08.08.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X