Dura
Novosti

Uskoro kreće obnova fasada i stolarije

Uskoro kreće obnova fasada i stolarije
Uskoro kreće obnova fasada i stolarije

DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost početkom rujna 2014. planira raspisati natječaj za javno prikupljanje prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u kućanstvima na području Grada Dubrovnika.

Cilj ovog natječaja bit će sufinanciranje povećanja energetske učinkovitosti već postojećih obiteljskih kuća u građevinsko-zemljišnom smislu, odnosno onih koje su legalizirane i ucrtane u zemljišnim knjigama.

Mjere koje se sufinanciraju ovim natječajem su zamjena postojeće i ugradnja nove vanjske stolarije te povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće.

Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u okviru ovog natječaja iznose najviše 1.200.000,00 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje s najviše do 960.000,00 kuna (40%), a Grad Dubrovnik sa najviše do 240.000,00 kuna (10%).

Korisniku će se prema ovom Natječaju dodijeliti iznos sufinanciranja od 50%, odnosno do maksimalnog iznosa od 30.000,00 kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući sukladno pravilniku koji će se objaviti.

Pojedina fizička osoba moći će podnijeti samo jednu prijavu na natječaj za dodjelu sufinanciranja, i u toj prijavi može prijaviti jednu i/ili obje mjere EnU na obiteljskoj kući.

Ukupno 40 kućanstava sa područja Grada Dubrovnika može ostvariti poticaj u najvećem iznosu od 20.000 kuna za povećanje toplinske zaštite ovojnice i 10.000kn za zamjena postojeće i ugradnju nove vanjske stolarije.

Datum:
27.08.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X