Dura
Novosti

POSJET DELEGACIJE GRADA DUBROVNIKA I DURA-e TURSKOJ

POSJET DELEGACIJE GRADA DUBROVNIKA I DURA-e TURSKOJ
POSJET DELEGACIJE GRADA DUBROVNIKA I DURA-e TURSKOJ
Radni posjet turskoj pokrajini Duzce održao se od 8. do 11. rujna 2014. godine u okviru projekta „EU i Turska: Suradnja gradova” na kojem su sudjelovali dogradonačelnik Grada Dubrovnika Željko Raguž i djelatnica DURA-e Mia Hrnić te veleposlanik RH u Turskoj, Dražen Hrastić.

Cilj posjeta bio je povezati turske i europske predstavnike zbog buduće suradnje na područjima turizma, kulture, agroturizma i edukacije, a ostvaren je nakon travanjskog partnerskog sastanka u Ankari 14. i 15. travnja 2014. godine.

Regija Duzce u gospodarskom je uzletu zbog povoljnog geo-strateškog položaja između najvećih gradova Ankare i Istanbula te doticaju kojeg ima s Crnim morem. Godišnje broji oko osam tisuća stranih te čak tristo tisuća domaćih posjetitelja. Potencijali regije su u razvoju zimskog, sportskog i cruising turizma te u poljoprivrednom razvitku kao drugoj najvažnijom grani privrede.

U višednevnom posjetu odrađeni su radni sastanci s guvernerom regije Duzce, gradonačelnikom grada Duzce, predsjednikom gospodarske komore , direktorom regionalne razvojne agencije i gradonačelnikom Akcakoca.

Dogradonačelnik Raguž potpisao je i pismo namjere sa zamjenicom dekana Univerziteta u Duzceu koje je jedno od najvećih u Turskoj s oko 20 tisuća studenata, kao i pisma namjere o suradnji s gradom Duzce i Akcakoca. Dogradonačelnik je predložio otvorenje ureda Grada Dubrovnika u regiji Duzce o trošku turskih domaćina, o čemu je postignut načelni dogovor.

Grad Dubrovnik je ujedno i jedini odabrani predstavnik gradova i regija jadranskog dijela Hrvatske koji sudjeluje u projektu „EU i Turska: Suradnja gradova” dok iz kontinentalnog dijela sudjeluju još predstavnici varaždinske i međimurske županije.

Datum:
12.09.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X